Reseptit

Karamelliperunat

Karamelliperunat paistetaan sokerissa, siirapissa ja voissa. Makeuden lisäksi perunat saavat kauniin ruskean pinnan.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pieniä perunoita (esim. Siikli)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 50 g laktoositonta voita
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä hetki ja kuori perunat.

2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää perunat ja kuumenna sekoitellen, kunnes perunat ovat kuumentuneet ja kauttaaltaan kauniisti ruskistuneet.

X