Reseptit

Karamellisipuli-vuohenjuustopiiras

Suolaisen makea sipuli-vuohenjuustopiirakka on loistava lounasruoka esimerkiksi tuoreilla viikunoilla höystetyn vihersalaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Uutenavuotenakin on lupa herkutella. Tässä uudenvuodenjuhlien huikeimmat pikkusuolaiset tarjottavat kuohuvan kera nautittavaksi.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g suolaista pakastepiirakkataikinaa
  • noin 400 g sipuleita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 1/2 tl Dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • (silputtua lehtikaalia)

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori sipulit, leikkaa kantapalat pois (voit silputa ne muihin ruokiin). Leikkaa sipulit reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita fariinisokeri, öljy ja balsamiviinietikka toisiinsa uunivuoan pohjalla. Levitä sipuliviipaleet uunivuokaan. Kypsennä sipuleita uunissa noin 20 minuuttia. Käännä kerran kypsennyksen aikana. Valmistele sillä välin piirakka.

2. Kauli taikina pyöreään (noin 28 senttiä) tai suorakaiteen muotoiseen (noin 25 x 30 senttiä) vuo-kaan sopivaksi levyksi. Jätä piirakkaan parin sentin reunat. Levitä pohjalle juustoraaste. Sekoita munat ja kerma keskenään, lisää joukkoon sinappi, suola, mustapippuri ja timjami. Kaada seos vuokaan. Nosta päälle sipuliviipaleet, lisää juusto nokareina sipuleiden väleihin. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja lisää halutessasi ryöpättyä ja silputtua lehtikaalia piirakan päälle.

3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneenä.

X