Reseptit

Karamellisoitua ananasta ja passionkermaa

Jälkiruoassa maistuu etelän aurinko. Karamellisoitu ananas hunnutetaan passionhedelmän makuisella kermavaahdolla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ananas
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 25 g voita

Passionkerma:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 2 passionhedelmän sisus

Valmistusohje

1. Kuori ananas ja leikkaa se lohkoiksi. Poista lohkoista kova keskiosa.

2. Kaada sokeri isolle paistinpannulle ja anna sen sulaa siihen koskematta keskilämmöllä. Kun sokeri on kauniin kullanruskeaa, lisää pannulle vesi ja voi. Kun seos on tasaista, lisää ananaslohkot ja kääntele niitä sokerissa.

3. Nostele hieman väriä saaneet lohkot vadille.

4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja passionhedelmällä. Tarjoile karamellisoidut ananaslohkot passionkerman kera.

X