Reseptit

Kardemummaletut

Pullan ohella kardemumma maustaa myös letut. Ihana jälkiruoka pakkaspäiviin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kardemummaletut

  • 2.5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1.3 dl vehnäjauhoja
  • 0.3 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl voisulaa
  • paistamiseen voita

Valmistusohje

Kardemummaletut tehdään näin helposti:

Kardemummaletut maistuvat Nutellamoussen kanssa ja  piristävät esimeriksik kirpeää pakkaspäivää. Ne maistuvat jälkiruokana tai välipalana hiihtolomalaisille. Letut ovat myös herkullisia retkieväitä, etenkin  jos avotulenteko on  mahdollista, kannattaa kokeilla lettujen paistoa avotulella nuotiolla vaikkapa muurikassa.

1. Mittaa kaikki lettutaikinan ainekset kulhoon ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia kaikessa rauhassa.

2. Paista taikinasta isoja lettuja tai pieniä ohukaisia lettupannussa tai muurikassa. Tarjoa  kardemummalla maustetut herkkuletut Nutellamoussen kanssa.

Kaipaatko lisää herkullisten pannukakkujen tai lettujen ohjeita?  Kokeile muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja, 
vaanilja-ricottapannareita, iki-ihanaa mummolasta tuttua vaniljapannukakkua tai  meheviä banaani-kvinoapannareita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Pannukakku x 9 – katso herkulliset ohjeet

X