Reseptit

Kardemummalla maustettu bataattikakku ja kumkvattihilloketta

Mehevä bataattikakku on hauska vaihtoehto klassiselle porkkanakakulle. Keveä kuorrutus on tehty maitorahkasta tuorejuuston sijaan.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattikakku:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl raastettua bataattia
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 kpl kananmunia

kuorrutus:

  • 200 g maitorahkaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1.5 tl raastettua inkivääriä

Kumkvattihilloke:

  • 10 kpl kumkvattia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja fariinisokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä jauhot sekä kardemumma ja sekoita ne raastetun bataatin kanssa huolellisesti. Lisää seos hellästi nostellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja kypsennä uunissa 200 asteessa 25–30 minuutin ajan.

3. Anna kypsän kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Sekoita sillä aikaa kulhossa rahka, tomusokeri sekä inkivääri ja levitä lopuksi tämä seos jäähtyneen kakun pinnalle.

4. Valmista kumkvattihilloke. Sulata sokeri kattilassa ja lisää vesi joukkoon. Anna seoksen kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan ja lisää kattilaan pestyt, viipaloidut kumkvatit. Keitä kaksi minuuttia ja anna hillokkeen jäähtyä huoneenlämmössä.

5. Kaada ylimääräinen sokeriliemi pois ja koristele kakku kumkvatinviipaleilla. vinkki Voit myös paistaa kakun muffinssivuoissa, jolloin saat vaihtelua ulkonäköön.

Ohje: Alex Nurmi

X