Kardemummaluumut
Kardemummaluumut maustuvat rommissa yön yli. Näitä makoisia luumuja voi tehdä myös lahjaksi ja tuliaisiksi joulupöytään.
Ainekset
- 1 l tuoreita luumuja
- 1 dl hunajaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl vihreitä kardemummakotia tai mustaa kardemummaa
- 1 kanelitanko
- 1 dl rommia tai rommiaromia veteen sekoitettuna
- 1 dl omenatuoremehua
Valmistusohje
Kardemummaluumut valmistuvat helposti näin:
1. Huuhdo kokonaiset luumut. Lado kulhoon mausteiden kanssa. Kardemummakotia ei tarvitse murskata, niistä lähtee makua näinkin.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta omenamehu hunajalla ja rommiaromilla. Kaada liemi luumuille. Anna luumujen maustua liemessä yön yli. Nouki kardemummaluumut tarjolle ja valuta maustelientä kastikkeeksi.
Vinkki: Kokeile myös rommiluumuja
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu luumu- tai kriikunachutney
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous