Reseptit

Kardemummaluumut

Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita luumuja
  • 1 dl hunajaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl vihreitä kardemummakotia tai mustaa kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl rommia tai rommiaromia veteen sekoitettuna
  • 1 dl omenatuoremehua

Valmistusohje

Kardemummaluumut maustuvat rommissa yön yli. Näitä makoisia luumuja voi tehdä myös lahjaksi ja tuliaisiksi joulupöytään.

1. Huuhdo kokonaiset luumut. Lado kulhoon mausteiden kanssa. Kardemummakotia ei tarvitse murskata, niistä lähtee makua näinkin.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta omenamehu hunajalla ja rommiaromilla. Kaada liemi luumuille. Anna luumujen maustua liemessä yön yli. Nouki luumut tarjolle ja valuta maustelientä kastikkeeksi.

Katso myös:

Rommiluumut, Ruoka.fi

Luumu-karpalochutney, Ruoka.fi

Luumu- tai kriikunachutney, Kotiliesi.fi

X