Reseptit

Kardemummapannukakut

Kardemummapannukakut valmistuvat todella helposti. Nämä pannarit sopivat hyvin myös keventäjälle.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kardemummapannukakut

  • 5 dl piimää
  • 2 munaa
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

paistamiseen:

  • 3 rkl öljyä tai margariinia

Lisäksi:

  • noin 2 dl vadelmahilloa
  • 5 dl mustikoita tai vadelmia
  • kermavaahtoa

koristeluun:

  • ripaus tomusokeria

Valmistusohje

Kardemummapannukakut tehdään näin:

Kardemummapannukakut tehdään piimätaikinaan ja ne sopivat hyvin keventäjälle. Pannarit paistetaan öljyssä tai margariinissa blini-tai lettupannulla.

  1. Sekoita munat, piimä ja voisula tai öljy kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi koko ajan sekoitellen piimän joukkoon. Sekoita tasainen taikina.
  2. Paista paksuhkoja pannukakkuja blini- tai ohukaispannulla, myös pieni paistinpannu käy.
  3. Tarjoa pannukakut kuumina marjoilla raikastetun hillon kanssa. Koristele ripauksella tomusokeria. Voit tarjota halutessasi lisänä kermavaahtoa.

Kaipaatko lisää herkullisten pannukakkujen tai lettujen ohjeita?  Kokeile muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja, 
vaanilja-ricottapannareita, iki-ihanaa mummolasta tuttua vaniljapannukakkua tai  meheviä banaani-kvinoapannareita. 

Katso myös: Näin tehdään kardemummaletut

Katso myös Kotiliesi.fi: Pannukakku x 9 – katso herkulliset ohjeet

X