Kardemummapannukakut
Kardemummapannukakut valmistuvat todella helposti. Nämä pannarit sopivat hyvin myös keventäjälle.
Ainekset
Kardemummapannukakut
- 5 dl piimää
- 2 munaa
- 2 rkl voisulaa tai öljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
paistamiseen:
- 3 rkl öljyä tai margariinia
Lisäksi:
- noin 2 dl vadelmahilloa
- 5 dl mustikoita tai vadelmia
- kermavaahtoa
koristeluun:
- ripaus tomusokeria
Valmistusohje
Kardemummapannukakut tehdään näin:
Kardemummapannukakut tehdään piimätaikinaan ja ne sopivat hyvin keventäjälle. Pannarit paistetaan öljyssä tai margariinissa blini-tai lettupannulla.
- Sekoita munat, piimä ja voisula tai öljy kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi koko ajan sekoitellen piimän joukkoon. Sekoita tasainen taikina.
- Paista paksuhkoja pannukakkuja blini- tai ohukaispannulla, myös pieni paistinpannu käy.
- Tarjoa pannukakut kuumina marjoilla raikastetun hillon kanssa. Koristele ripauksella tomusokeria. Voit tarjota halutessasi lisänä kermavaahtoa.
Kaipaatko lisää herkullisten pannukakkujen tai lettujen ohjeita? Kokeile muhkeita amerikkalaisia pannukakkuja,
vaanilja-ricottapannareita, iki-ihanaa mummolasta tuttua vaniljapannukakkua tai meheviä banaani-kvinoapannareita.
Katso myös: Näin tehdään kardemummaletut
Katso myös Kotiliesi.fi: Pannukakku x 9 – katso herkulliset ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous