11.5.2012

Karhunlihapullat

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g karhun jauhelihaa
200 g sian jauhelihaa
1 iso sipuli
0.5 tl rosmariinia
1 rkl timjamia
0.5 rkl rouhittua mustapippuria
5 dl kermaa tai lihalientä
suolaa
korppujauhoja
loraus konjakkia
2 kananmunaa

Valmistusohje

(neljälle)

600 g karhun jauhelihaa
200 g sian jauhelihaa
1 iso sipuli
1/2 tl rosmariinia
1 rkl timjamia
1/2 rkl rouhittua mustapippuria
0,5 l kermaa tai lihalientä
suolaa
korppujauhoja
loraus konjakkia
2 kananmunaa

Kaikista isoista riistaeläimistä jää huolellisenkin leikkaamisen jälkeen yli melkoinen määrä epämääräisiä lihanriekaleita. Ne kannattaa jauhaa muiden pienien, huonommista ruhonosista saatavien lihojen kanssa. Karhunlihapullat maistuvat niillekin, jotka eivät muuten riistasta pidä.

Pilko sipuli hienoksi ja paista se kevyesti pannulla mausteiden kanssa. Jäähdytä paistos.

Lisää korppujauhoja nesteeseen sen verran, että seoksesta tulee aamupuuron paksuista. Lisää seokseen sipulit, jauhelihat, konjakki ja suola. Sekoita taikina puhtailla käsillä huolellisesti ja lisää lopuksi vielä kananmunat. Paista koekakku ja maista, lisää suolaa ja mausteita maun mukaan.

Muotoile märillä käsillä reiluja lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa kauniin ruskeiksi n. 10-15 min. Voit toki paistaa pullat pannullakin jolloin niihin tulee rapeampi pinta.

Valmista kermakastike, johon tarvitset 0,5 l vahvaa lihalientä (riistaliemi on parasta), 2 dl kuohukermaa, 50 g sinihomejuustoa ja 2 rkl mustaherukkahyytelöä. Kiehauta liemi, lisää kerma ja loput ainekset. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että juusto sulaa. Suurusta kastike.

Tarjoa karhupullat kermakastikkeen, pottuvoin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi