Reseptit

Karitsa-riisi-kikhernepyörykät

Karitsa-riisi-kikhernepyörykät maustetaan pohjoisafrikkalaisella ras el hanout -mauste-seoksella, jossa on kukkainen tuoksu ja vahva maku. Pyörykät saivat inspiraation, ihme ja kumma, lihapiirakasta.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl keitettyä ja jäähdytettyä täysjyväriisiä
  • 250 g karitsanjauhelihaa
  • 1 rkl kookosöljyä tai muuta kasviöljyä
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa

Taikina

  • 2 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 1/2 dl vettä

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Keitä ja jäähdytä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Ruskista jauheliha paistinpannulla niin, että liha on tummanruskeaa ja hieman rapsakkaa. Mausta ras el hanout -maustesekoituksella, hunajalla ja suolalla, paista vielä puolisen minuuttia.

3. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, vatkaa vesi pikkuhiljaa joukkoon. Taikinan kuuluu olla suhteellisen paksua; jos se on liian löysää, pallojen muoto leviää tai ne hajoavat öljyyn.

4. Lisää taikinaan jauheliha ja riisi, sekoita tasaiseksi.

5. Pudota taikinapalloja 180-asteiseen öljyyn lusikan avulla ja friteeraa, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.

6. Tarjoile lämpiminä chimichurrin kanssa.

Lisää kikherne-reseptejä:

Kikherne-porkkana-perunapihvit
Kikherne-sipulisalaatti
Kikhernepihvit, kvinoaa sekä jogurttikastiketta

X