16.5.2012

Karitsaa ja paahdettuja kasviksia

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

4 karitsanpaistia
suolaa
rouhittua mustapippuria
6-8 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
muutama tuore rosmariinin- ja mintunoksa
puolen sitruunan mehu
0.5 dl oliiviöljyä tai sitruuna-avokadoöljyä

Lisäksi:

puuvillalankaa

Kasvikset:

4 perunaa
4 porkkanaa
1/2 juuriselleriä
2 punasipulia
2 eri väristä paprikaa
1 valkosipuli
1/2 ruukkua timjamia
2 rosmariininoksaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi:

fetajuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa paistit auki levyiksi. Nuiji ne ohueksi ja mausta maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Kuori valkosipulinkynnet. Riivi yrteistä lehdet. Jauha valkosipuli, yrtit, sitruunamehu ja öljy tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa tai morttelissa. Levitä tahna paistien päälle.

2. Kääri paistit rullalle ja sido ne märällä puuvillalangalla. Ruskista paistit joka puolelta kauniin värisiksi.

3. Kuori ja paloittele kaikki juurekset ja punasipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat, poista kanta sekä siemenet ja
paloittele paprikanpuolikkaat. Kuori valkosipulinkynnet. Levitä kaikki kasvikset uunivuokaan. Mausta yrteillä, sormisuolalla sekä mustapippurilla, ja valuta öljy joukkoon. Nosta paistit päälle. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

4. Ota paistit uunista ja kääri folioon. Jatka kasvisten kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Murenna fetajuusto kasvisten joukkoon. Leikkaa paistit viipaleiksi ja levitä ne kasvisten päälle tarjolle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi