karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa
Reseptit

Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa

Karitsanpaahtopaisti ja parmesaanijuustolla gratinoitu parsa maistuvat pääsiäispöydässä. Karitsanpaahtopaistit saavat jäädä sisältä kauniin roseen punertaviksi. Uunissa paahdetussa parsassa säilyy hienosti parsan täyteläinen aromi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan paahtopaisti:

  • 4 karitsanpaahtopaistia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapipputia
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä

Gratinoitu parsa:

  • 2 nippua (à 500 g) vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettua

Valmistusohje

1. Ota karitsanpaahtopaistit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Mausta paistit suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sinne halkaistut valkosipulinkynnet. Paista paahtopaisteihin kaunis pintaväri molemmin puolin. Nosta paistit folioarkille ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Kääri paistin tiukasti folionyyttiin.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tyvestä valkoinen puiseva pala pois. Lado parsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle juustoraaste.

3. Nosta pellille myös paahtopaistinyytti. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota paistit nyytistä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

4. Jaa parsat lautasille ja nosta päälle paahtopaistiviipaleet.

X