Reseptit

Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa

Karitsan paahtopaistit ja parmesaanijuustolla gratinoitu parsa maistuvat pääsiäispöydässä. Karitsanpaahtopaistit saavat jäädä sisältä kauniin roseen punertaviksi. Uunissa paahdetussa parsassa säilyy hienosti parsan täyteläinen aromi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Karitsan paahtopaistit valmistuvat vikkelästi ja sopivat täydellisesti pienen seurueen pääsiäisateriaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan paahtopaistit:

  • 4 karitsanpaahtopaistia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapipputia
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä

Gratinoitu parsa:

  • 2 nippua (à 500 g) vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettua

Valmistusohje

Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa valmistuvat näin:

1. Ota karitsan paahtopaistit huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Mausta paistit suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sinne halkaistut valkosipulinkynnet. Paista paahtopaisteihin kaunis pintaväri molemmin puolin. Nosta paistit folioarkille ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Kääri karitsan paahtopaisti tiukasti folionyyttiin.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tyvestä valkoinen puiseva pala pois. Lado parsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta parsat suolalla ja mustapippurilla ja ripottele päälle juustoraaste.

3. Nosta pellille myös karitsan paahtopaistit. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota paistit nyytistä ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

4. Tarjoa karitsan paahtopaistit uunissa gratinoitujen parsojen kanssa. Jaa parsat kauniisti lautasille ja nosta päälle paahtopaistiviipaleet.

Lue myös: Yrttinen karitsan ulkofilee ja paahdettuja kevätkasviksia

Lue myös Kotiliesi.fi: Neljä vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

X