Reseptit

Karitsan paahtopaisti ja porkkana-linssimuhennos

Karitsan paahtopaisti valmistuu nopeasti, kunhan annat sen ensiksi maustua noin nelisen tuntia.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia

marinadi:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria

porkkana-linssimuhennos:

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 porkkanaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukku rucolasalaattia

Valmistusohje

Herkulliset karitsan paahtopaistit valmistuvat nopeasti, mutta huomaa, että  marinointiaika on vähintään 4 tuntia. Karitsan paahtopaistit sopivat myös pienelle joukolle pääsiäispöytään.

1. Sekoita marinadin aineet, ja anna lihan maustua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

2. Valmista muhennos. Huuhtele ja valuta linssit. Keitä linssejä kasvisliemessä noin 15 minuuttia. Säästä keitinliemi.

3. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja paista sipuleita ja porkkanaa kevyesti öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon linssit ja tomaattisose, ja mausta seos. Lisää joukkoon hieman keitinlientä niin, että seos on pehmeää ja kosteaa.

4. Ota paistit huoneenlämpöön pariksi tunniksi, ja kuivaa pinta. Ruskista paistit kauttaaltaan ja nosta uunivuokaan. Aseta paistomittari suurimpaan paistiin. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kääri paistit yksitellen folioon, ja anna niiden vetäytyä hetken aikaa.

5. Leikkaa paistit ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoilulautasille. Valuta päälle folioon kertynyt neste. Tarjoile linssimuhennoksen ja rucolasalaatin kera.

X