22.5.2012

Karitsan paahtopaistit

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia
öljyä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

päälle:

3-5 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
muutama timjaminoksa
1 dl pestoa

Valmistusohje

Ota paistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja kuivaa ne talouspaperilla. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa, lisää paistit ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika ja timjami. Sekoita valkosipuli ja yrtit peston joukkoon.

Nosta paistit uunivuokaan ja levitä pestoseos niiden pinnalle. Kypsennä paisteja 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna paistien rauhoittua noin viisi minuuttia ennen kuin leikkaat ne viipaleiksi.

Tarjoa paistit palsternakka-perunasoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi