
Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan
Ainekset
Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan
- 4 karitsan paahtopaistia
Marinadi
- 0.5 dl öljyä
- 0,5 sitruunan mehu
- 1 tl oreganoa
- 1 rkl silputtua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 3 valkosipulin kynttä silppuna
Kastike
- 75 g murennettua fetajuustoa
- 1.5 dl paksua jogurttia
- 1/3 Kurkkua raastettuna
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 3 rkl silputtua tilliä ja/tai minttua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan tehdään näin helposti:
Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan kypsyvät nopeasti ja ne kannattaa laittaa uuniin vasta perunoiden jälkeen.
1 Sekoita marinadi. Pane karitsan paahtopaistit muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sido pussi kiinni. Kääntele maustumisen aikana, jotta paistit marinoituvat tasaisesti.
2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paistit talouspaperilla kuiviksi. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ruskista paistit öljyssä molemmin puolin. Laita karitsan paahtopaistit 200-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Mausta kypsät paistit suolalla ja pippurilla, anna levätä peitettyinä 10 minuuttia ennen viipalointia.
3. Raasta kurkku karkeasti, puserra liika neste pois siivilässä. Lisää muut aineet kurkkuraasteeseen. Tarjoa karitsan paahtopaistit kreikkalaisittain feta-jogurttikastiikkeen ja pienten uuniperunoiden kanssa.
Katso myös:
Karitsanpaisti ja kasvikset padassa
Paahtopaistisalaatti New Yorkin tapaan
Kotiliesi: Karitsanpihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous