Reseptit

Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan

11.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia

Marinadi

0.5 dl öljyä
0,5 sitruunan mehu
1 tl oreganoa
1 rkl silputtua rosmariinia
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
3 valkosipulin kynttä silppuna

Kastike

75 g murennettua fetajuustoa
1.5 dl paksua jogurttia
1/3 Kurkkua raastettuna
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl juoksevaa hunajaa
3 rkl silputtua tilliä ja/tai minttua
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tarjoa kreikkalaisten karitsanpaistien kanssa feta-jogurttikastiketta ja esimerkiksi pikapaistettua kesäkurpitsaa sekä pieniä uuniperunoita. Pane perunat uuniin hieman ennen paisteja.

1.Pane paistit muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sido pussi kiinni. Kääntele maustumisen aikana.

2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paistit kuiviksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ruskista paistit molemmin puolin. Pane 200-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Mausta kypsät paistit suolalla ja pippurilla, anna levätä peitettyinä 10 minuuttia ennen viipalointia.

3. Raasta kurkku karkeasti, puserra liika neste pois siivilässä. Lisää muut aineet kurkkuraasteeseen.

Katso myös:

Karitsan paahtopaisti

Karitsanpaisti ja kasvikset padassa

Paahtopaistisalaatti New Yorkin tapaan

Kotiliesi: Karitsanpihvit