karitsan paahtopaistia kreikkalaiseen tapaan
Reseptit

Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan

Tällä ruokalajilla teet makumatkan Kreikkaan. Karitsasta valmistettu paahtopaisti feta-jogurttikastikkeella ja uuniperunoilla ovat täyttävä ateria.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan

  • 4 karitsan paahtopaistia

Marinadi

  • 0.5 dl öljyä
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 3 valkosipulin kynttä silppuna

Kastike

  • 75 g murennettua fetajuustoa
  • 1.5 dl paksua jogurttia
  • 1/3 Kurkkua raastettuna
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl silputtua tilliä ja/tai minttua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan valmistuvat näin helposti. Pienet karitsanpaistit kypsyvät  nopeasti ja ne kannattaa laittaa uuniin vasta perunoiden jälkeen.

1.Pane karitsan paahtopaistit muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sido pussi kiinni. Kääntele maustumisen aikana.

2. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Pyyhi paistit kuiviksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ruskista paistit molemmin puolin. Pane 200-asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Mausta kypsät paistit suolalla ja pippurilla, anna levätä peitettyinä 10 minuuttia ennen viipalointia.

3. Raasta kurkku karkeasti, puserra liika neste pois siivilässä. Lisää muut aineet kurkkuraasteeseen. Tarjoa karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan feta-jogurttikastiikken ja pienten uuniperunoiden kanssa.

Katso myös:

Karitsanpaisti ja kasvikset padassa

Paahtopaistisalaatti New Yorkin tapaan

Kotiliesi: Karitsanpihvit

X