karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa
Reseptit

Karitsan paahtopaistit, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa

Karitsan paahtopaisti on joulukinkun kevyt korvaaja. Mausteet tekevät siitä jouluisen. Tarjoa karitsan paahtopaistit hunajaisten uunipunajuurten ja maukkaan kvinoan kanssa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1 tl täysruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Punajuuret:

  • 700 g pieniä punajuuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa

Kvinoa:

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl lehtipersiljaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 0.5 dl manteleita paahdettuna ja rouhittuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota karitsan paahtopaistit huo­neenlämpöön pari tuntia ennen paistamista

2. Jauha fenkolinsiemenet hie­noksi huhmaressa ja sekoita jouk­koon kaneli, inkivääri, sokeri ja suola. Sipaise paahtopaistien pin­nat kevyesti oliiviöljyllä ja pais­ta niihin kauttaaltaan hyvä pinta­väri paistinpannulla. Hiero maus­teseos lihojen pintaan ja nos­ta paistit leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Kuori punajuuret ja laita ne uu­nivuokaan. Mausta suolalla, mus­tapippurilla ja hunajalla. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunis­sa noin 45 minuuttia.

4. Nosta paahtopaistit samaan uuniin 10–15 minuutiksi. Kääripaistit vielä folioon hetkeksi vetäytymään ennen viipalointia.

5. Kun punajuuret ovat uunissa, valmista kvinoa. Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä siivilässä ja keitä sitä kevyesti suolalla maus­tetussa vedessä noin 10 minuut­tia. Valuta kvinoa ja kaada kul­hoon. Sekoita joukkoon muut ai­neet ja peitä foliolla.

6. Kokoa annos mantelikvinoas­ta, paahdetuista punajuurista ja karitsanpaahtopaistiviipaleista.

 

X