Reseptit

Karitsan paahtopaistivartaat

Karitsan paahtopaistivartaat tarjotaan raikkaan piparjuurikastikkeen kera. Karitsan paahtopaistin mureuttaa ja maustaa marinadi, jossa on punasipulia, timjamia ja punaviiniä. Pujottele paahtopaistipalat varrastikkuihin ja grillaa maltillisesti keskilämmöllä. Paahtopaisti maistuu parhaalta, kun se jää sisältä punertavaksi. Jos olet epävarma kypsyysasteesta, tee testi: paina kypsyvää lihapalaa sormella – mediumkypsyinen liha tuntuu pinnasta napakalta mutta antaa painettaessa pehmeästi periksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan paahtopaistivartaat

  • 600 g karitsan paahtopaistia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • hienonnettua lehtipersiljaa tai kesäsipulin varsia

Marinadi

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 rkl tummaa siirappia tai hunajaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua timjamia tai rosmariinia

Piparjuurikastike

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 3 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl täysjyväsinappia
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • varrastikkuja

Valmistusohje

Karitsan paahtopaistivartaat tehdään helposti näin:

1. Leikkaa paahtopaisti 3–4 sentin kokoisiksi kuutioiksi.

2. Valmista marinadi. Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa, lisää paahtopaistipalat. Anna maustua vähintään 8 tuntia.

3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista.

4. Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset keskenään kulhossa, maista ja mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistelet vartaat.

5. Pujottele lihapaloja varrastik- kuihin. Jos käytät puisia varrastikkuja, kostuta ne ensin vedellä. Kypsennä vartaita grillissä keskilämmöllä välillä käännellen noin 8 minuuttia. Mausta sormisuolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla tai sipulinvarsilla. Tarjoile karitsan paahtopaistivartaat piparjuurikastikkeen kanssa.

Katso myös: Vaihtelua grillivartaisiin: halloumia ja hedelmää, broileria, jättikatkarapuja… 8 kesän parasta reseptiä!

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

X