Reseptit

Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet

Karitsan ulkofilee saa raikkaan, vastustamattoman maun tuoreista yrteistä tässä ohjeessa. Vuohenjuustoherneet maistuvat lampaan kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Vuohenjuustoherneet maistuvat yrttisen karitsan ulkofileen lisukkeina vaikkapa pääsiäisaterialla.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan ulkofilee

  • 800 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua minttua ja rosmariinia
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Vuohenjuustoherneet

  • 400 g pakasteherneitä sulatettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 3 rkl tuoretta minttua
  • kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Karitsan ulkofilee ja vuohenjustoherneet valmistuvat näin:

1. Ota lihat huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista  karitsan ulkofileitä kuumalla pannulla molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla, ja ripottele pinnalle hienonnetut yrtit ja valkosipuli. Kääri karitsanfileet mausteineen folioon vetäytymään ja maustumaan.

2. Paista pakasteherneitä öljyssä pannulla ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paloittele joukkoon vuohenjuusto ja mausta mintulla ja rucolalla.

3. Viipaloi karitsan ulkofilee.

4. Lusikoi vuohenjuustoherneet vadille tai lautasille ja asettele päälle karitsan ulkofileeviipaleet. Tarjoile heti.

Lue myös: Pääsiäisruoka on ihanan keväistä – katso mittava listaus erilaisista pääsiäisherkuista ja valitse suosikkisi juhlapöytään

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen rosmariinikaritsan

X