Karitsanjauheliha-perunapaistos
Reseptit

Karitsanjauheliha-perunapaistos

Karitsanjauheliha-perunapaistos on nopea vuokaruoka, joka pelastaa arjen. Tee kerralla vaikkapa tupla-annos, niin riittää parinkin arkipäivän pelastukseksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsanjauheliha-perunapaistos

  • 400 g karitsan- tai lampaanjauhelihaa
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ps (500 g) peruna- sipulisekoitusta

Pinnalle

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Karitsanjauheliha-perunapaistos tehdään helposti näin:

1. Laita jauheliha ruskistumaan paistinpannulle. Lisää sipulit, rosmariini, hunaja ja suolaa sekä mustapippuria.

2. Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Kaada päälle jauhelihaseos.

4. Sekoita kerman joukkoon kananmunat, rosmariini ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan jauhelihaseoksen päälle.

5. Paista karitsanjauheliha-perunapaistos 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.

Katso myös: Uunikurpitsaa ja karitsa chili con carne

Katso myös Kotiliesi.fi: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

X