Reseptit

Karitsankyljykset ja caponata-vihanneksia

12.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Karitsankyljykset saavat rinnalleen mehevät ja maistuvat caponata­-vihannekset. Tiestitkö, että etiketin mukaan, karitsankyljykset saa syödä sormin luusta kiinni pitäen?

Ainekset

Karitsankyljykset:

16 kpl karitsankyljyksiä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia

Caponata-vihannekset:

2 munakoisoa
ripaus suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 sipulia hienonnettuna
2-3 sellerinvartta hienonnettuna
1 tlk (400 g) säilyketomaatteja
1 sitruunamehu
1 rkl sokeria
2 rkl kapriksia
1 dl oliiveja
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin vihannekset. Kuutioi munakoiso noin 1,5×1,5cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne lävikköön. Ripottele kuutioiden joukkoon suolaa ja anna nesteen valua pois.

2. Kuumenna oliiviöljy erissä kuumaksi ja paista munakoiso-kuutioihin väriä, kaada ne uunivuokaan.

3. Lisää pannulle sipulit ja sellerin varret ja paista pari minuuttia. Lisää säilyketomaatit, sitruunamehu, sokeri, kapriset ja oliivit. Kiehauta ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada seos uunivuokaan munakoisojen päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia.

5. Ota karitsan kyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää pannulle valkosipulinkynnet halkaistuina sekä rosmariinin oksat. Paista kyljyksiä noin 1 minuutti/ puoli.

6. Tarjoile kyljykset maukkaaksi hautuneen caponatan kanssa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme