
Karitsankyljykset pizzauunissa
Karitsankyljykset on kätevä valmistaa pizzauunissa valurautaisella paistinpannulla tai vuoassa. Maun viimeistelee jogurttikastike.
Ainekset
Karitsankyljykset pizzauunissa
- 1,2 kg karitsankaretta
Marinadi
- n 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 ruukku minttua hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Karitsankyljykset tehdään pizzauunissa helposti näin:
1. Mittaa kaikki marinadin ainekset isoon huhmareeseen ja hiero tahnamaiseksi seokseksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Hiero marinadi karitsankareen pinnoille ja anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia (tai yön yli).
2. Ota liha huoneenlämpöön, noin tunti ennen grillausta.
3. Kuumenna pizzauuni 350-asteiseksi.
4. Kuumenna valurautapaistinpannua tai -vuokaa pizzauunissa noin 2 minuuttia. Huomio, muista käyttää grillihanskaa pannun käsittelyssä.
5. Ota pannu uunista ja nosta kareet pannuun pötkölleen. Grillaa kareita 2–3 minuuttia ja käännä ne, grillaa taas 2–3 minuuttia ja käännä vielä kertaalleen ja grillaa vielä 2–3 minuuttia.
6. Kääri kareet folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia.
7. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja nosta vadille. Tarjoa karitsankyljykset jugurttikastikkeen kera.
Katso myös: Grillatut karitsankyljykset saltimbocca
Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsankyljykset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous