Reseptit

Karitsankyljykset pizzauunissa

Karitsankyljykset on kätevä valmistaa pizzauunissa valurautaisella paistinpannulla tai vuoassa. Maun viimeistelee jogurttikastike.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankyljykset pizzauunissa

  • 1,2 kg karitsankaretta

Marinadi

  • n 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 ruukku minttua hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Karitsankyljykset tehdään pizzauunissa helposti näin:

1. Mittaa kaikki marinadin ainekset isoon huhmareeseen ja hiero tahnamaiseksi seokseksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Hiero marinadi karitsankareen pinnoille ja anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia (tai yön yli).

2. Ota liha huoneenlämpöön, noin tunti ennen grillausta.

3. Kuumenna pizzauuni 350-asteiseksi.

4. Kuumenna valurautapaistinpannua tai -vuokaa pizzauunissa noin 2 minuuttia. Huomio, muista käyttää grillihanskaa pannun käsittelyssä.

5. Ota pannu uunista ja nosta kareet pannuun pötkölleen. Grillaa kareita 2–3 minuuttia ja käännä ne, grillaa taas 2–3 minuuttia ja käännä vielä kertaalleen ja grillaa vielä 2–3 minuuttia.

6. Kääri kareet folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia.

7. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja nosta vadille. Tarjoa karitsankyljykset jugurttikastikkeen kera.

Katso myös: Grillatut karitsankyljykset saltimbocca

Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsankyljykset

X