Reseptit

Karitsankyljyksiä, ratatouillea ja paahdettuja oliiveja

Valmista herkulliset karitsankyljykset Teresa Välimäen tapaan. Kardemumma ja valkosipuli ovat hyvä yhdistelmä karitsan­kyljysten, ratatouillen ja paahdettujen oliivien mausteena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12-16 karitsankyljystä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 0.5 tl kardemummaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl voita

Ratatouille:

  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 prk säilykeminitomaatteja liemineen
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 rkl sokeria

Oliivit:

  • 1 prk kivettömiä kalamataoliiveja
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

 

1. Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulinkynnet ja kardemumma. Sivele seos karitsankyljysten pintoihin ja jätä kyljykset marinoitumaan.

2. Paloittele paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista kasviksia muutama minuutti. Kaada kasvikset uunivuokaan ja lisää timjami, halkaistut valkosipulinkynnet ja säilyketomaatit liemineen. Lisää suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele maut sekaisin ja nosta vuoka 180-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi (tai pitempään, maku vain paranee).

3. Valuta oliivit ja kaada ne pieneen uunivuokaan. Mausta mustapippurilla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja rosmariinilla. Nosta oliivit ratatouillen kanssa samaan uuniin viimeiseksi 20 minuutiksi.

4. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista karitsankyljyksiä molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta kyljykset vielä suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile ratatouillen ja paahdettujen oliivien kanssa.

X