8.5.2012

Karitsanpaisti

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 luuton karitsanpaisti (noin 2 kg)
3 rkl Provencen yrttisekoitusta
10 mehevää valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Pannulle

3 dl valkoviiniä
1 dl vettä
2 rkl häränfondia

Lisäksi

5 kokonaista tomaattia
tuoretta timjamia
kokonaisia valkosipuleita

Valmistusohje

1. Poista paistin pinnalta sitkeä kalvo ja suurimmat rasvakertymät. Tee lihaan sinne tänne viiltoja ja avaa viillot isommiksi sormilla. Täytä viillot yrtti-öljyseoksella ja työnnä jokaiseen viiltoon 1 valkosipulinkynsi. Mausta paistin pinta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lämpömittari.

2. Pyörittele valkosipulit öljyssä ja pane ne pieneen uunivuokaan kypsymään yhtä aikaa paistin kanssa.

3. Pane liha 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Kaada vuoan pohjalle fondilla maustettu viini-vesiliemi. Laske uunin lämpö 150-asteeseen. Kypsennä paistia reilu tunti tai kunnes lämpömittari näyttää 63-65 astetta. Tällöin liha on punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele paistia noin 15 minuutin välein liemellä.

4. Ota paisti pois uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen.

5. Halkaise tomaatit. Valuta päälle vähän öljyä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kypsennä noin 15 minuuttia.

6. Siivilöi paistoliemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 1 dl. Lisää 1,5 dl kermaa, vähän dijon-sinappia ja tilkka soijaa. Suurusta kastike tummalla Maizena-suurusteella ja anna kiehua viitisen minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi