Reseptit

Karitsanpaisti Chiantin tapaan

Peitä karitsanpaisti limittäin asetetuilla pekoni- tai pancettaviipaleilla. Luuton karitsanpaisti muhii meheväksi pekonin alla Chianti-punaviinissä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Italialaisen karitsanpaistin kanssa maistuvat uunisipulit ja vihreät pavut.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsanpaisti

  • 1,5 kg luuton karitsanpaisti
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • 12 viipaletta pekonia tai pancettaa

Uunipannulle

  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä

Valmistusohje

Karitsanpaisti valmistuu helposti näin:

1. Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja suola öljyyn. Lisää sitruunamehu. Sivele mausteöljy paistin pintaan. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Peitä karitsanpaisti Chiantin tapaan limittäin asetetuilla pekoni- tai pancettaviipaleilla. Sido paisti napakaksi lihanarulla. Anna lihan maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

2. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pohjalle lihaliemi-viiniseosta. Pane liha 175-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes mittari näyttää 65–70 astetta. Valele paistia silloin tällöin liemellä. Voit lisätä uunivuokaan myös pikkusipuleita, jotka kypsyvät yhtä aikaa paistin kanssa. Ota paisti pois uunista, valuta liemi kattilaan. Peitä paisti foliolla ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.

3. Tee paistoliemestä kastike lisäämällä liemeen noin 1 dl kermaa ja vähän hunajaa. Lisää myös lihalientä tarvittaessa. Kuumenna ja suurusta ruskealla kastikesuurusteella.

Vinkki: Tarjoa karitsanpaisti Chiantin tapaan herkullisten uunisipuleiden ja vihreiden papujen kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

X