Reseptit

Karitsanpaisti ja kasvikset padassa

Kypsennä karitsanpaisti padassa porkkanan, palsternakan, paprikan ja perunan kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Otavamedia

Karitsanpaisti ja kasvikset muhivat padassa lähes itsekseen.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsanpaisti padassa kasvisten kannssa

  • 600 g luutonta karitsanpaistia
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vastarouhittua pippuria
  • 2 tl soijakastiketta
  • 8 salottisipulia
  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 paprika
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1/2 tl salviaa
  • 1-2 dl vettä
  • 4-6 pientä perunaa
  • 2-3 rkl vähäsokerista omenasosetta
  • ½-1 dl kasvirasvakermaa (laktoositonta ja gluteenitonta)

Valmistusohje

Karitsanpaisti ja kasvikset valmistuvat padassa helposti näin:

1. Paloittele huoneenlämpöinen karitsanliha ja paista pannulla margariinissa. Mausta, siirrä pataan ja uuniin 150 asteeseen.

2. Puhdista ja pilko kasvikset, paista kevyesti ja huuhtele pannu vesitilkalla. Lisää kasvikset, neste ja mausteet pataan.

3. Hauduta 1½ tuntia, lisää perunat ja tarvittaessa nestettä.

4. Kypsennä ½ tuntia, suurusta liemi omenasoseella, lisää tilkka kasvirasvakermaa, tarkista maku ja tarjoa.

Vinkki: Yksi annos karitsanpaistia ja kasviksia sisältää 1400 kJ (330 kcal).

Lue myös: Pääsiäisruoka on ihanan keväistä – katso mittava listaus erilaisista pääsiäisherkuista ja valitse suosikkisi juhlapöytään

Lue myös Kotiliesi.fi: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin

X