17.4.2012

Karitsanpaisti ja kasvikset padassa

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g luutonta karitsanpaistia
1 rkl pullomargariinia
0.5 tl suolaa
0.5 tl vastarouhittua pippuria
2 tl soijakastiketta
8 salottisipulia
4 porkkanaa
1 palsternakka
1 paprika
1 rkl rypsiöljyä
2 laakerinlehteä
pari oksaa timjamia
oksa rosmariinia
0.5 tl salviaa
1-2 dl vettä
4-6 pientä perunaa
2-3 rkl vähäsokerista omenasosetta
½-1 dl kasvirasvakermaa (laktoositonta ja gluteenitonta)

Valmistusohje

1. Paloittele huoneenlämpöinen liha ja paista pannulla margariinissa. Mausta, siirrä pataan ja uuniin 150 asteeseen.

2. Puhdista ja pilko kasvikset, paista kevyesti ja huuhtele pannu vesitilkalla. Lisää kasvikset, neste ja mausteet pataan.

3. Hauduta 1½ tuntia, lisää perunat ja tarvittaessa nestettä.

4. Kypsennä ½ tuntia, suurusta liemi omenasoseella, lisää tilkka kasvirasvakermaa, tarkista maku ja tarjoa.

1400 kJ (330 kcal) annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi