Reseptit

Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa

Karitsapullat saavat rakennetta rouhituista kurpitsansiemenistä. Ne antavat pullille makua ja aromia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Karitsapyörykät rosmariini-kermakastikkeessa maistuvat paahdetun kurpitsan kera.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsapullat

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kurpitsansiemeniä rouhittuina
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1/2 dl kuivattua paahdettua sipulia
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Kastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa valmistuvat näin:

Karitsapullat kypsyvät kätevästi uunissa. Uunissa karitsapullista tulee myös ihanan meheviä.

1. Mittaa kulhoon kaikki karitsapullataikinan ainekset. Vaivaa käsin tai puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Jätä lihapullataikina tekeytymään 15–20 minuutiksi.

2. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pullia (noin 20 kpl) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista lihapullia 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Kaada kerma kattilaan ja lisää rosmariini, sinappi, suola ja mustapippuri. Kiehauta, keitä kastiketta kokoon muutama minuutti miedolla lämmöllä, niin että kastike poreilee kevyesti.

4. Nostele karitsapullat kastikkeeseen ja tarjoile esimerkiksi paahdetun kurpitsan kera.

Kaipaatko lisää lammasruokien ohjeita? Kokeile vaikkapa uunissa helposti valmistuvaa karitsanjauheliha-perunapaistosta tai lampaanlihalla täytettyjä munakoisoja.

Katso myös Kotiliesi.fi: Turkkilaiset lammaspöyrykät

X