Karjalanpiirakat
Perinteiset karjalanpiirakat voi leipoa myös gluteenittomana.
Ainekset
Täyte:
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l maitoa
- 1 tl suolaa
Taikina:
- 4 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 6 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuote)
Voiteluun:
- noin 75 g voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Tee täyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja hauduta puuroa 30-40 minuuttia. Mausta puuro suolalla.
2. Tee kuoritaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja painele ne litteiksi. Ajele kuoret jauhojen avulla pyöreiksi tai vähän soikeiksi ja ohuiksi piiraspulikalla. Lisää jauhoja tarpeen mukaan.
4. Pidä taikinaa liinalla peitettynä, ettei se kuivu. Levitä kuorille noin ruokalusikallinen täytettä ja rypytä piirakat.
5. Paista piirakoita 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan maito. Upota kuumat piirakat voiseokseen nopeasti heti paiston jälkeen tai voitele ne kauttaaltaan pullasudilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous