Reseptit

Karpalo-granolaruudut

Pari granolaruutua on loistava välipala tai karkkipäivän herkku. Levy säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa ja kestää myös pakastamisen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalo-granolaruudut

  • 1 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 1/2 dl neutraalia öljyä
  • 3/4 dl vettä
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl rouhittuja manteleita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia ja/tai kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Karpalo-granolaruudut valmistuvat näin:

1. Kuumenna siirappi, öljy ja vesi kiehuvaksi. Lisää karpalot ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.

2. Pane muut ainekset kulhoon ja kaada päälle karpalo-siirappiseos. Sekoita hyvin.

3. Painele seos levyksi leivinpaperilla peitettyyn noin 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista levyä 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele se ruuduiksi tai patukoiksi. Säilytä karpalo-granolaruudut jääkaapissa.

Katso myös: Terveellinen välipala pitää olon energisenä – poimi välipalavinkit kuntoilijalle ja toimisto- ja etätyöläiselle

Katso myös Kotiliesi.fi: Maukkaita välipalavinkkejä

X