
Karpalo-granolaruudut
Pari granolaruutua on loistava välipala tai karkkipäivän herkku. Levy säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa ja kestää myös pakastamisen.
Ainekset
Karpalo-granolaruudut
- 1 1/2 dl vaaleaa siirappia
- 1/2 dl neutraalia öljyä
- 3/4 dl vettä
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 5 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 dl rouhittuja manteleita
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- 1/2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl kanelia ja/tai kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Karpalo-granolaruudut valmistuvat näin:
1. Kuumenna siirappi, öljy ja vesi kiehuvaksi. Lisää karpalot ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
2. Pane muut ainekset kulhoon ja kaada päälle karpalo-siirappiseos. Sekoita hyvin.
3. Painele seos levyksi leivinpaperilla peitettyyn noin 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista levyä 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele se ruuduiksi tai patukoiksi. Säilytä karpalo-granolaruudut jääkaapissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Maukkaita välipalavinkkejä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous