Reseptit

Karpalo-granolaruudut

1.10.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl neutraalia öljyä
3/4 dl vettä
100 g kuivattuja karpaloita
5 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja manteleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl pinjansiemeniä
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia ja/tai kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Pari granolaruutua on loistava välipala tai karkkipäivän herkku. Levy säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa ja kestää myös pakastamisen.

1. Kuumenna siirappi, öljy ja vesi kiehuvaksi. Lisää karpalot ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.

2. Pane muut ainekset kulhoon ja kaada päälle karpalo-siirappiseos. Sekoita hyvin.

3. Painele seos levyksi leivinpaperilla peitettyyn noin 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista levyä 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele se ruuduiksi tai patukoiksi. Säilytä granolaa jääkaapissa.