karpalo-omenachutney
Reseptit

Karpalo-omenachutney

Hehkeän punainen karpalo-omenachutney sopii upeasti pataruokien kaveriksi. Purkillinen chutneytä on myös hieno ruokalahja tai tuliainen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalo-omenachutney

  • 300 g karpaloita
  • 300 g omenaa kuutioina
  • 2 sipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamietikkaa)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Karpalo-omenachutney tehdään helposti näin:

1. Kuori omenat ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Lämmitä kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit, chili, kardemumma, neilikka ja appelsiinin kuoriraaste. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää karpalot ja omenat, appelsiinin mehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä poreillen noin 20 minuuttia, ja sekoittele välillä.

4. Purkita chutney kuumana puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin (tai useampaan pieneen). Sulje kansi ja jäähdytä.

5. Säilytä karpalo-omenachutney viileässä. Chutney säilyy hyvänä vähintään 3 kuukautta.

Katso myös: Punaherukka-omenapikkelssi

Katso myös Kotiliesi.fi: Englantilainen omenachutney

X