Karpalo-omenachutney
Hehkeän punainen karpalo-omenachutney sopii upeasti pataruokien kaveriksi. Purkillinen chutneytä on myös hieno ruokalahja tai tuliainen.
Ainekset
Karpalo-omenachutney
- 300 g karpaloita
- 300 g omenaa kuutioina
- 2 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua chiliä
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl neilikkaa
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 1 dl valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamietikkaa)
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Karpalo-omenachutney tehdään helposti näin:
1. Kuori omenat ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Lämmitä kattilassa oliiviöljy ja lisää sipulit, chili, kardemumma, neilikka ja appelsiinin kuoriraaste. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Lisää karpalot ja omenat, appelsiinin mehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä poreillen noin 20 minuuttia, ja sekoittele välillä.
4. Purkita chutney kuumana puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin (tai useampaan pieneen). Sulje kansi ja jäähdytä.
5. Säilytä karpalo-omenachutney viileässä. Chutney säilyy hyvänä vähintään 3 kuukautta.
Katso myös: Punaherukka-omenapikkelssi
Katso myös Kotiliesi.fi: Englantilainen omenachutney
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous