Reseptit

Karpalo-valkosuklaamousse

Karpalo-valkosuklaamoussessa on happaman ja makean yhdistelmä, joka toimii aina.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalo-valkosuklaamousse

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 1 rkl kuivattua karpalojauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • (muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Lisäksi

  • pakastekarpaloita
  • karpalojauhetta

Valmistusohje

Karpalo-valkosuklaamousse tehdään näin helposti:

1. Paloittele ensin valkosuklaa. Kuumenna sitten kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Nosta muutama ruokalusikallinen kermasta pikku kulhoon ja liota joukkoon karpalojauhe.

2. Lisää karpaloseos kattilaan paloitellun valkosuklaan ja sokerin kanssa. Sekoita huolella, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa vähintään noin neljän tunnin ajan tai mieluiten yön yli.

3. Vaahdota kermaseos. Pursota tai nostele mousse tarjoilumaljoihin. Koristele jälkiruoka puolisulaneilla karpaloilla ja karpalojauheella.

4. Tarjoa karpalo-valkosuklaamousse joulunajan suloisena jälkiruokana.

Kaipaatko lisää jälkiruokavinkkejä? Kokeile raikasta sitruunaista valkosuklaamoussea, valkosuklaamoussea ja mansikkakastiketta tai brittikokki Nigella Lawsonin syllabub-jälkiruokaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat juhlavieraasi

X