Reseptit

Karpalokeksit

Kirpeät karpalot tuovat keksitaikinaan rusinamaista makua. Valmista seuraavaan teehetkeen tai kahvipöytään.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 100 g margariinia
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 kananmuna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl kanelia ja jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • sulatettua valkosuklaata

Valmistusohje

1. Hienonna kuivatut karpalot. Vaahdota margariini, sokeri ja siirappi. Lisää kanamuna voimakkaasti vatkaten.

2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile tanko ja kääri kelmuun. Anna tekeytyä pakkasessa noin tunnin ajan.

3. Leikkaa tangosta noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta pikkuleivät leivinpaperoidun uunipellin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

4. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä. Sulata hieman valkosuklaata ja pursota suklaa koristeraidoiksi keksien pinnalle.

X