
Karpalokeksit
Kirpeät karpalot tuovat keksitaikinaan rusinamaista makua. Valmista seuraavaan teehetkeen tai kahvipöytään.
Ainekset
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 100 g margariinia
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 kananmuna
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl kanelia ja jauhettua kardemummaa
- ripaus suolaa
Pinnalle
- sulatettua valkosuklaata
Valmistusohje
1. Hienonna kuivatut karpalot. Vaahdota margariini, sokeri ja siirappi. Lisää kanamuna voimakkaasti vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile tanko ja kääri kelmuun. Anna tekeytyä pakkasessa noin tunnin ajan.
3. Leikkaa tangosta noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta pikkuleivät leivinpaperoidun uunipellin päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
4. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä. Sulata hieman valkosuklaata ja pursota suklaa koristeraidoiksi keksien pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous