757084-karviaisomenahillo_Hautala.jpg
Reseptit

Karviais-omenahillo

Keskitalven herkkuhetket ovat takuulla onnistuneita, kun valmistat karviais-omenahilloa valmiiksi lasipurkkeihin. Kardemumma tuo hilloon ihanaa kotoisuutta.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l karviaisia
  • 2 omenaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl vettä
  • 5 dl hillosokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Valmistusohje

Säilö omena- ja karviaissato hilloksi talven varalle. Kardemumma tuo potkua hilloon.

Huuhdo ja puhdista karviaiset. Kuori ja kuutioi omenat. Pane karviaiset, paloitellut omenat, appelsiinin raastettu kuori, appelsiinimehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka keittämistä 15 minuuttia. Mausta hillo kardemummalla ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X