Reseptit

Karviais-omenahillo

2.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Keskitalven herkkuhetket ovat takuulla onnistuneita, kun valmistat karviais-omenahilloa valmiiksi lasipurkkeihin. Kardemumma tuo hilloon ihanaa kotoisuutta.

Ainekset

1 l karviaisia
2 omenaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
5 dl hillosokeria
1 tl jauhettua kardemummaa

Valmistusohje

Säilö omena- ja karviaissato hilloksi talven varalle. Kardemumma tuo potkua hilloon.

Huuhdo ja puhdista karviaiset. Kuori ja kuutioi omenat. Pane karviaiset, paloitellut omenat, appelsiinin raastettu kuori, appelsiinimehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka keittämistä 15 minuuttia. Mausta hillo kardemummalla ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme