Reseptit

Karviaistrifle

Karviaistrifle voidaan valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa, jotta rapsakat mantelikeksit hieman pehmenevät.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 Cantuccini-mantelikeksiä

Karviaisseos

  • 250 g punaisia karviaisia
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä

Kermatäyte

  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä

Pinnalle

  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin karviaisseos. Nosta peratut ja huuhdellut karviaiset kattilaan sokerin ja viinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes karviaiset hieman pehmenevät. Nosta kattila jäähtymään.

2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja ranskankerma. Mausta seos sokerilla ja viinillä.

3. Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain karviaisseosta, murskattuja mantelikeksejä ja kermaseosta. Anna jälkiruoan mehustua viileässä vähintään noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

X