Reseptit

Karviaistrifle

8.5.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Karviaistrifle voidaan valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa, jotta rapsakat mantelikeksit hieman pehmenevät.

Ainekset

12 Cantuccini-mantelikeksiä

Karviaisseos

250 g punaisia karviaisia
1 dl sokeria
0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä

Kermatäyte

1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
3 rkl sokeria
0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä

Pinnalle

paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin karviaisseos. Nosta peratut ja huuhdellut karviaiset kattilaan sokerin ja viinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes karviaiset hieman pehmenevät. Nosta kattila jäähtymään.

2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja ranskankerma. Mausta seos sokerilla ja viinillä.

3. Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain karviaisseosta, murskattuja mantelikeksejä ja kermaseosta. Anna jälkiruoan mehustua viileässä vähintään noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme