Karviaistrifle
Karviaistrifle voidaan valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa, jotta rapsakat mantelikeksit hieman pehmenevät.
Ainekset
- 12 Cantuccini-mantelikeksiä
Karviaisseos
- 250 g punaisia karviaisia
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä
Kermatäyte
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 3 rkl sokeria
- 0.5 dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä
Pinnalle
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Valmista ensin karviaisseos. Nosta peratut ja huuhdellut karviaiset kattilaan sokerin ja viinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes karviaiset hieman pehmenevät. Nosta kattila jäähtymään.
2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja ranskankerma. Mausta seos sokerilla ja viinillä.
3. Nostele tarjoilumaljoihin kerroksittain karviaisseosta, murskattuja mantelikeksejä ja kermaseosta. Anna jälkiruoan mehustua viileässä vähintään noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous