Reseptit

Kasviksia ja avokadohummusta

8.5.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Avokadohum­mus antaa mari­noiduille kasvik­sille täyteläistä tukea. Hummus sopii myös leivän päälle tai dippi­kastikkeeksi.

Ainekset

2 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 suippopaprika
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

avokadohummus

2 pientä kypsää avokadoa
1 valkosipulinkynsi
100 g kypsiä kikherneitä valutettuna
1 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
(tilkka vettä)

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit, punasipuli ja kurkku. Suikaloi paprika. Lado ainekset salaattivadille.

2. Sekoita öljy, punaviinietikka ja mausteet kastikkeeksi ja valuta kasvisten päälle. Jätä maustumaan.

3. Mittaa hummuksen ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Notkista hummusta tarvittaessa kylmällä vedellä, jotta saat siitä miellyttävän paksua.

4. Tarjoile salaatti avokadohummuksen kera.

Herkut hummukset teet myös näillä resepteillä:

Hernehummus_1

Hernehummus

avokadohummus ja kasviksia

Avokadohummus ja kasviksia

yrttihummus

Yrttihummus

Kotiliesi.fi: Vihreä hummus