Reseptit

Kasviksia ja juustoa

Kasviksia ja juustoa on herkullinen ja astetta terveellisempi muunnos tutusta amerkikkalaisesta lohturuokaklassikosta eli juustomakaronista. Vaihda makaroni mieleisiisi kasviksiin, kuten ruusu-, parsa- tai kukkakaaliin.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvikset:

  • 1 kg kasviksia (esim. ruusu-, parsa-, kukkakaali)

Juustokastike:

  • 1/2 dl voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 2-3 dl juustoraastetta (esim. cheddar)
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä paloitellut kasvikset suolalla maustetussa vedessä napakan pehmeiksi ja valuta vesi pois.

2. Tee kastike. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja sekoita joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.

3. Lisää kastikkeeseen osa juustoraasteesta sekä mausteet. Säästä osa juustosta ruoan päälle. Pane kasvikset voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kastike.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

X