Reseptit

Kasviksia ja juustoa

29.10.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kasviksia ja juustoa on herkullinen ja astetta terveellisempi muunnos tutusta amerkikkalaisesta lohturuokaklassikosta eli juustomakaronista. Vaihda makaroni mieleisiisi kasviksiin, kuten ruusu-, parsa- tai kukkakaaliin.

Ainekset

Kasvikset:

1 kg kasviksia (esim. ruusu-, parsa-, kukkakaali)

Juustokastike:

1/2 dl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2-3 dl juustoraastetta (esim. cheddar)
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä paloitellut kasvikset suolalla maustetussa vedessä napakan pehmeiksi ja valuta vesi pois.

2. Tee kastike. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja sekoita joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.

3. Lisää kastikkeeseen osa juustoraasteesta sekä mausteet. Säästä osa juustosta ruoan päälle. Pane kasvikset voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kastike.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme