Kasviksilla höystetty karjalanpaisti
Kasviksilla höystetty karjalanpaisti on helppo valmistaa, mutta sen kypsennyksessä maltti on valttia. Anna karjalanpaistin muhia uunissa hitaasti.
Ainekset
Kasviksilla höystetty karjalanpaisti
- 400 g karjalanpaistilihaa (naudan- ja sianlihaa)
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- puolikas lanttu
- 1/4 juuriselleriä
- 1 tl suolaa
- muutama kokonainen maustepippuri
- 5 dl vettä
Valmistusohje
Kasviksilla höystetty karjalanpaisti tehdään näin:
Kasviksilla höystetty karjalanpaisti valmistuu helposti ja lähes itsekseen uunissa.
- Kuutioi liha tai osta valmiiksi kuutioitua karjalanpaistilihaa.
- Kuori ja hienonna sipuli. Voit myös käyttää ½ pussia pakastettuja sipulikuutioita. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Voit myös käyttää valmiiksi paloiteltuja keittojuureksia.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pane kaikki karjalanpaistin ainekset uunivuokaan. Ripottele mausteeksi suolaa ja lisää pippurit. Kaada vesi päälle.
- Hauduta ruokaa 175 asteen uuninlämmössä 2–3 tuntia. Kääntele aineksia kypsymisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.
- Tarjoa karjalanpaisti perunasoseen ja raastesalaatin kanssa.
Katso myös: Mehevää paistia viikonlopuksi! Poimi parhaat paistireseptit
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan Karjalan kannaksen imelä limppu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous