Reseptit

Kasviksilla höystetty karjalanpaisti

Kasviksilla höystetty karjalanpaisti on helppo valmistaa, mutta sen kypsennyksessä maltti on valttia. Anna karjalanpaistin muhia uunissa hitaasti.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasviksilla höystetty karjalanpaisti

  • 400 g karjalanpaistilihaa (naudan- ja sianlihaa)
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • puolikas lanttu
  • 1/4 juuriselleriä
  • 1 tl suolaa
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Kasviksilla höystetty karjalanpaisti tehdään näin:

Kasviksilla höystetty karjalanpaisti valmistuu helposti ja lähes itsekseen uunissa.

  • Kuutioi liha tai osta valmiiksi kuutioitua karjalanpaistilihaa.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Voit myös käyttää ½ pussia pakastettuja sipulikuutioita. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Voit myös käyttää valmiiksi paloiteltuja keittojuureksia.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Pane kaikki karjalanpaistin ainekset uunivuokaan. Ripottele mausteeksi suolaa ja lisää pippurit. Kaada vesi päälle.
  • Hauduta ruokaa 175 asteen uuninlämmössä 2–3 tuntia. Kääntele aineksia kypsymisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Tarjoa karjalanpaisti  perunasoseen ja raastesalaatin kanssa.

Katso myös: Mehevää paistia viikonlopuksi! Poimi parhaat paistireseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan Karjalan kannaksen imelä limppu

X