Reseptit 28.8.2016

Kasvis-broilerivuoka

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasvis-broilerivuoka on terveellinen, hyvä ja kauniin värikäs arkiruoka.

Ainekset

500 g isoja tomaatteja
2–3 pientä kesäkurpitsaa
suolaa
400 g broilerin rintafileitä
2 tl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
0,5 dl parmesaaniraastetta
1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
2 vartta kevät- tai kesäsipulia hienonnettuna
1–2 rkl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsat. Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele pinnoille suolaa, ja jätä viipaleet itkettymään noin 15 minuutiksi. Kuivaa pinnat talouspaperilla.

2. Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Ruskista palat kuumalla paistinpannulla ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.

3. Sekoita pienessä kulhossa parmesaaniraaste, lehtipersilja, sipulinvarret, oliiviöljy ja pinjansiemenet.

4. Lado keskikokoiseen uunivuokaan vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja broileripaloja. Ripottele väleihin parmesaani-yrttiseosta sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Lisää broileriruokia arkeen:

747058-broileri-kasviskeitto.jpg

Broileri-kasviskeitto

828423-broileripasta.jpg

Broileripasta

960751-broileritortillat.jpg

Broileritortillat

Kotiliesi.fi: Broileripihvit

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi