Reseptit

Kasvis-fetajuustofilonyytit

3.5.2016 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kasvis-fetajuustofilonyytit ovat rapean herkullisia suupaloja, jotka sopivat twisted bellini -drinkin ja rapukakkujen seuraksi.

Ainekset

1 pkt filotaikina-arkkeja (pakaste)
öljyä tai voisulaa

Täyte

1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1/2 paprika
1/2 munakoiso
100 g fetajuustoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota viipaloidut herkkusienet ja hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Leikkaa paprika ja munakoiso kuutioiksi ja lisää ne pannulle. Hauduta 5 minuuttia. Mausta murustetulla fetajuustolla, suolalla ja pippurilla. Lisää lehtipersilja.

2. Filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten käsittele niitä yksi kerrallaan. Levitä sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se öljyllä tai voisulalla. Laita toinen levy päälle, voitele öljyllä ja laita vielä kolmas levy päälle. Leikkaa levystä veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 12 x 12 cm:n neliöitä. Lusikoi täytettä neliölle. Paina taikinaneliö tiiviiksi nyytiksi. Voitele öljyllä ja paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nyytit saavat vähän väriä.

Tarjoa Twisted bellini -drinkin ja rapukakkujen kanssa.

Lisää maukkaita suupaloja:

736112-bruschetat.jpg

Helpot rukiiset bruschetat

736666-parsapiiraset.jpg

Pienet parsapiiraat

963389-valkosipuliritarit.jpg

Valkosipuliritarit – vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinit