Reseptit

Kasvis-halloumivartaat

12.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Kasvis-halloumivartaat kruunaavat loppukesän illanvieton. Jotta halloumi ei hajoa valmistuksessa, sen voi myös grillata kasviksista erikseen.

Ainekset

1–2 esikeitettyä maissia
4 keitettyä varhaisperunaa
pala kesäkurpitsaa
minitomaatteja
1/2 pakettia halloumia

Voiteluun

2 rkl öljyä
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Vartaisiin voi helposti pujottaa koko aterian. Vartaat voi tietysti grillata, mutta helpompaa on paistaa ne liedellä parila- tai paistinpannussa.

Liota halloumiviipaleita vedessä tunnin ajan liian suolaisuuden poistamiseksi. Puolita jäähtyneet perunat. Leikkaa maissi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa kiekoiksi ja puolita kiekot.

Pujota ainekset kylmässä vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Sivele vartaat mausteöljyllä ja grillaa joko grillin levyllä tai parilapaistinpannulla liedellä. Koska ainekset ovat kypsiä, riittää vartaille pelkkä kuumennus.

Vinkki: Jotkut halloumit hajoavat helposti, joten vartaisiin pujottaminen saattaa olla ongelmallista. Voit hyvin paistaa hallouminerikseen ja tarjota vartaiden kanssa.

Katso myös:

Grillatut kasvisnyytit, Ruoka.fi

Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä, Ruoka.fi

Juustolla täytetyt paprikat, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

kaksplus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme