kasvis-kookosriisi
Reseptit

Kasvis-kookosriisi

Intialaisessa keittiössä riisikin maustetaan huolellisesti. Kasvis- kookosriisin voi nauttia joko lisukkeena tai kokonaisena ateriana lisukkeineen.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-kookosriisi:

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1/2 tl kardemummansiemeniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 4 dl basmatiriisiä
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 4 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 200 g pakasteherneitä

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa siemenet morttelissa. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita voi-öljyseoksessa kaikkien mausteiden kanssa pannulla hiljalleen 5 minuuttia.

2. Huuhtele riisi ja lisää pannulle kookosmaidon kanssa. Huuhtele purkki vedellä ja lisää neste ja suola pannulle. Kiehauta ainekset kunnolla ja käännä lämpö miedolle. Lisää kansi ja anna riisin kypsyä hiljalleen 12–15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon herneet ja anna niiden lämmetä kunnolla noin 3 minuuttia.

3. Poista kanelitanko ja neilikat ja sekoita riisi. Koristele tuoreella korianterilla.

X