Reseptit

Kasvis-levypizza

2.3.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Levypizzasta riittää ruokaa useammallekin. Vuohenjuusto korvaa juustoraasteen ja tuo pizzaan makua ja aromia. Paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät pizzanautinnon.

Ainekset

1/2 annosta pizzataikinaa

Täyte

1 tlk säilykekirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chilipalko
ripaus suolaa ja mustapippuria
400 g grillattua säilykepaprikaa/ -munakoisoa/-kesäkurpitsaa
n. 100 g säilöttyjä artisokansydämiä puolitettuina
n. 15 kpl oliiveja
200 g vuohenjuustoa
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta rucolaa

Valmistusohje

1 uunipellillinen

1. Kauli tai painele taikina isoksi levyksi uunipellille.

2. Kaada säilykekirsikkatomaatit kulhoon, ja murskaa tomaatteja sormin tai haarukalla. Poista chilipalosta siemenet. Hienonna chilipalko ja valkosipulikynnet. Lisää ne kulhoon, sekoita ja mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle.

3. Lisää päälle valutetut grillatut kasvikset, artisokansydämet, oliivit sekä vuohenjuustoviipaleet.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele pinta paahdetuilla pinjansiemenillä ja rucolalla.

Katso myös:
Veronalainen vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Mansikka-vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Punajuuri-vuohenjuustopizza, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *