Reseptit

Kasvis-linssipata

Lähi-idän kasvis-linssipadassa on runsaasti proteiinia. Tarjoile valmis pata punajuuri-pähkinähummuksen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1–11/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl zataar-maustetta
  • 4 porkkanaa
  • 1 kyssäkaali
  • 2 sellerinvartta
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl hunajaa
  • 2 isoa tomaattia
  • 2 dl edamamepapuja (pakaste) tai herneitä
  • noin 2 dl keitettyjä linssejä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lähi-idän tyyliin maustetussa padassa on ruhtinaallisesti makua ja hyvälaatuista kasvisproteiinia. Erityisen maukasta pata on punajuuri-pähkinäpeston kanssa

1. Silppua sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat ja kyssäkaali. Viipaloi sellerinvarret. Kuumenna öljy padassa tai kasarissa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuumenna hetki. Lisää kasvikset, säilyketomaatit ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio, lisää hunaja. Anna hautua noin 30 minuuttia.

2. Pilko tomaatit ja lisää pataan edamamepapujen ja kypsien linssien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 5–10 minuuttia. Tarjoa punajuuri-pähkinähummuksen kanssa.

Katso myös:

Linssisosekeitto, Ruoka.fi

Lämmin linssisalaatti, Ruoka.fi

Linssi-juurekset, Kotiliesi.fi

X