Reseptit

Kasvis-maapähkinäkeitto

Kasvis-maapähkinäkeitto saa pehmeän maun ja koostumuksen maapähkinävoista. Samettinen soppa sopii myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-maapähkinäkeitto

  • 4 isoa porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua korinateria
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita

Lisäksi

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Kasvis-maapähkinäkeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Paloittele kesäkurpitsa. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä. Lisää kasvisliemi sekä kookosmaito ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

2. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla.

3. Lisää maapähkinävoi ja soseuta keitto. Tarkista maku ja nauti kasvis-maapähkinäkeitto paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Katso myös: FODMAP-reseptit: syö itsellesi parempi olo!

Katso myös Kotiliesi.fi: Maapähkinävoi antaa hurmaavan makuvivahteen makeaan ja suolaiseen – kokosimme vinkit tuhdin tahnan valintaan ja käyttöön

X