Reseptit

Kasvis-pastakeitto

Pasta sopii muuten kepeään kasviskeittoon loistavasti, sillä se tekee ateriasta hieman ruokaisamman. Koristele valmis annos persiljalla ja basilikalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ purjosipulia
  • 3 porkkanaa
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 paprika
  • 1 parsakaali
  • 1 rkl öljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 dl täysjyväpastaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kasvis-pastakeitto koristellaan persiljalla ja basilikalla.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja kuutioi tai suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi tai kuutioi lehtisellerinvarret. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele parsakaali.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kaikki kasvikset paprikaa ja parsakaalia lukuun ottamatta ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree sekä kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta ja keitä miedolla lämmöllä runsaat viisi minuuttia. Lisää paprika sekä parsakaali ja jatka keittämistä pari minuuttia. Varo keittämästä kasviksia liikaa. Ne saavat jäädä napakan kypsiksi, jolloin suurin osa niiden sisältämistä vitamiineista säilyy tallella.

Mausta keitto maun mukaan mustapippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa sekä basilikaa.

Tiesitkö, että tomaattimurskassa ja tomaattipyreessä on huomattavasti enemmän lykopeenia kuin tuoreessa tomaatissa. Lykopeeni on antioksidantti, joka kuumennettaessa muuttuu paremmin imeytyvään muotoon.

X