kasvis-tofuvokki
Reseptit

Kasvis-tofuwokki

Kuka sanoi, että kasvisruoka olisi mautonta? Kasvis-tofuwokista ei nimittäin aromia puutu!
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 punasipuli
  • 200 g minimaissia
  • 200 g porkkanoita
  • 150 g marinoitua tofua
  • 200 g nuudeleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 mieto chili
  • 0.5 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 limetin raastettu kuori
  • pari oksaa sitruunamelissaa
  • 1-2 rkl limettimehua
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta (tarvittaessa gluteenitonta)
  • 1-2 tl tamarindisosetta

Valmistusohje

Kasvis-tofuwokki on herkullisen aromikas pikaruoka.

1. Puhdista kasvikset ja pilko suupaloiksi, poista chilistä siemenet ja leikkaa hienoksi, hienonna sitruunamelissa sekä murskaa valkosipuli.

2. Sekoita keskenään limetinkuoriraaste, sitruunamelissasilppu, limettimehu, vesi, soikakastike ja tamarindisose.

3. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan.

4. Hienonna korianteri ja jeera ja apne wokkiin öljyn kanssa, lisää valkosipuli, chili ja kasvikset.

5. Sekoittele hetki, lisää nestettä sekä kypsät nuudelit ja paloiteltu tofu.

6. Anna kuumentua ja tarjoile heti.

X