Reseptit

Kasvisbowl

Trendikäs kasvisbowl syntyy ravioleista, broccoliinista, herneistä ja tomaateista. Salviapestosta sekoitettu kastike mehevöittää kulhosalaatin. Jos et löydä kaupasta salviapestoa, voit korvata sen muilla pestoilla. Broccoliinit maistuvat parhaimmilta, kun ne pikapaistaa pannulla niin, että rakenne jää rouskuvaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvisbowl

  • 1 ps (200 g) broccoliineja
  • 1 ps (250 g) pinaatti-ricottaravioleja
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl salviapestoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 ruukku basilikaa

Valmistusohje

Kasvisbowl tehdään helposti näin:

1. Leikkaa broccoliineista kuivahtaneet päät varsista pois, huuhtele ja leikkaa broccoliinit 3–4 osaan.

2. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna samalla pakasteherneet höyryttämällä niitä siivilässä pastakattilan päällä. Valuta kypsät raviolit keitinvedestä.

3. Paista broccoliineja paistinpannulla öljytilkassa 2–3 minuuttia, kunnes niiden väri syvenee tumman vihreäksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

4. Sekoita salviapesto ja oliiviöljy keskenään.

5. Nostele annoslautasille ravioleja, broccoliinia, herneitä ja kirsikkatomaatteja. Murustele päälle fetaa. Lusikoi päälle pestokastiketta. Viimeistele kasvisbowl basilikalla.

Katso myös: Vege-poke

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

X