Reseptit

Kasviscurry

Kasvicurrysta voit tehdä makusi mukaan miedosti mausteisen tai tulisen version. Reilu puserrus sitruunamehua viimeistelee kasviscurryn sopivan kirpeäksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 kukkakaali
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 3 pihvitomaattia
  • 1–2 tl currya
  • 1/2 tl chiliä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuutioi munakoiso. Ripottele munakoisokuutioille vähän suolaa, ja kun neste alkaa irrota kuivaa kuutiot talouspaperilla painelemalla.

2. Kuumenna vokkipannulla öljyä ja kypsennä ensin kukkakaalin kukinto ja sitten munakoisokuutioita niin, että ne saavat vähän väriä. Siirrä kasvikset pois pannulta.

3. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, vedä pois kuori ja halkaise tomaatit. Poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.

4. Kuumenna vokkipannulla öljyä. Lisää sipulit, inkivääri, sokeri ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tomaattikuutiot ja -pyree. Kuumenna pari minuuttia. Lisää kasvikset, kuumenna hetki. Mausta kasvikset sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi jogurtti tai kookosmaito, kiehauta ja tarkista maku. Ripottele valmiin curryn pinnalle korianteria, lehtipersiljaa ja/tai minttua.

Katso myös:
Kasvisbiryani, Ruoka.fi
Kasvisjambalaya, Ruoka.fi
Kasvismoussaka, Kotiliesi.fi

X