Kasvisgrillipizza
Kasvisgrillipizza saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Pizzan paistaminen grillissä vie vain hetken ja lopputulos on aidossa pizzauunissa paistetun veroinen.
Ainekset
Pizzataikina:
- 2 1/2 dl vettä
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 5 dö durumvehnäjauhoja
Kastike:
- 1 prk (400 g) valmista pizzakastiketta (esim. Mutti)
- 150 g pizzajuustoraastetta
Grillikasvikset:
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 munakoiso
- 2 paprikaa
- 2-3 punasipulia
Mausteöljy:
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl sormisuolaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Lisäksi:
- 1 dl rucolaa
Valmistusohje
Kasvisgrillipizza tehdään näin:
1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy ja jauhot. Alusta taikinaa käsin tai koneella 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi jääkaapissa (4 tuntia) tai huoneenlämmössä (1/2 tuntia).
2. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa neljään palaan. Peitä palat ja anna levätä 15–30 minuuttia.
3. Esivalmistele kasvikset taikinan kohotessa ja grillaa ne taikinapallojen levätessä. Kuori parsat tarvittaessa. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa munakoiso pitkittäin viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi, halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat neljään osaan. Lohko sipulit. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa kasvikset ja sivele ne mausteöljyllä.
4. Kypsennä pizzapohjia kuuman pizzakiven päällä 3–4 minuuttia, käännä ja lisää pinnalle pizzakastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä edelleen 5–10 minuuttia. Lisää kasvikset valmiin pizzan pinnalle ja kuumenna noin 1 minuutti. Viimeistele pizzat rucolalla.
Katso myös: Kesäpizzat – kylmäsavulohta, retiisejä, minitomaatteja
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu pizza
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous