Reseptit

Kasvisgrillipizza

Kasvisgrillipizza saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Pizzan paistaminen grillissä vie vain hetken ja lopputulos on aidossa pizzauunissa paistetun veroinen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzataikina:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 5 dö durumvehnäjauhoja

Kastike:

  • 1 prk (400 g) valmista pizzakastiketta (esim. Mutti)
  • 150 g pizzajuustoraastetta

Grillikasvikset:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 munakoiso
  • 2 paprikaa
  • 2-3 punasipulia

Mausteöljy:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi:

  • 1 dl rucolaa

Valmistusohje

Kasvisgrillipizza tehdään näin:

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy ja jauhot. Alusta taikinaa käsin tai koneella 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi jääkaapissa (4 tuntia) tai huoneenlämmössä (1/2 tuntia).

2. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa neljään palaan. Peitä palat ja anna levätä 15–30 minuuttia.

3. Esivalmistele kasvikset taikinan kohotessa ja grillaa ne taikinapallojen levätessä. Kuori parsat tarvittaessa. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa munakoiso pitkittäin viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi, halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat neljään osaan. Lohko sipulit. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa kasvikset ja sivele ne mausteöljyllä.

4. Kypsennä pizzapohjia kuuman pizzakiven päällä 3–4 minuuttia, käännä ja lisää pinnalle pizzakastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä edelleen 5–10 minuuttia. Lisää kasvikset valmiin pizzan pinnalle ja kuumenna noin 1 minuutti. Viimeistele pizzat rucolalla.

Katso myös: Kesäpizzat – kylmäsavulohta, retiisejä, minitomaatteja

Katso myös Kotiliesi.fiGrillattu pizza

X