Reseptit

Kasvisjambalaya

Chilillä ja savupaprikalla lämpimäksi viritetty kasvisjambalaya ihastuttaa arkiruokapöydässä.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (500 g) bataatti
  • 2 paprikaa, punainen ja keltainen
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl savustettua, makeaa paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl täysjyväriisiä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (265 g) kidneypapuja
  • 1 pieni kuivattu chili
  • 2-3 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja kannat ja paloittele. Viipaloi lehtisellerin varret.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkoispulinkynsi. Kuullota sipuleita ensin padan pohjalla öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon bataatit ja kaikki mausteet. Kääntele aineksia, kunnes mausteet luovuttavat hieman aromia. Lisää joukkoon riisit ja sekoita, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi.

3. Sekoita joukkoon paprikat, lehtisellerinvarret, tomaattimurska, valutetut kidneypavut ja kuivattu chili kokonaisena. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää joukkoon ensin 2 dl vettä. Anna padan porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja anna padan hautua vielä hetken kannen alla. Poista chili ja tarjoile pata höyryävän kuumana.

1370 kJ (330 kcal)/1 annos

X