kasvislasagen
Reseptit

Kasvislasagne

Astetta terveellisempi, mutta silti ihanan mehevä lasagne syntyy ilman valkokastiketta.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 täysjyvälasagnelevyä

Tomaattikastike

  • 1.5 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala (50 g) juuriselleriä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1/2–1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 50 g mustia kivettömiä oliiveja

Väliin ja pinnalle

  • 1–1 1/2 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Poista tomaateista kannat ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna juuriselleri. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää sellerit ja anna pehmentyä.

2. Lisää tomaatit ja mausta sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta puolisen tuntia. Lisää basilikan lehdet ja oliivit ja sekoita sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

3. Voitele vuoka ja nosta pohjalle kerros tomaattikastiketta. Nosta sen päälle kerros lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja parmesaaniraastetta. Toista sama 3–4 kertaa, jätä päällimmäiseksi tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraastetta.

4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä folion alla hetki ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

X