Kasvislasagne
Kasvislasagne on mehevä ja maukas ilman valkokastikettakin.
Ainekset
Kasvislasagne
- 2 paprikaa
- 1 pieni munakoiso
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 sipulia hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl tuoretta, hienonnettua oreganoa ja rosmariinia
- 2 prk (800 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
- 100 g parmesaania raastettuna
Valmistusohje
Kasvislasagne tehdään näin helposti:
1. Pese kasvikset ja paloittele ne.
2. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistin- tai wokkipannussa. Lisää ensin sipulit, kuullota niitä hetki ja lisää sitten loput kasvikset. Paista kasviksia muutama minuutti.
3. Lisää kasvisseoksen joukkoon yrtit, tomaattimurska, hunaja, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
4. Kokoa kastikkeesta, gluteenittomista lasagnelevyistä ja raastetusta parmesaanista 3–4 kerrosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
5. Paista lasagne 200-asteisessa uunissa . Kypsymiseen kuluu aikaa noin 45 minuuttia. Kun lasagne on kypsä, anna sen vetäytyä noin 5-10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.
6. Tarjoa kasvislasagne rapsakan ja raikkaan salaatin kanssa.
Saattaisit pitää myös näistä mehevistä, kasviksista tehdyistä lasagneista:
Kommentit
Kyllä oli hyvää ja helppo valmistaa. Maistui hyvin koko perheelle 🙂
Kommentit
Kyllä oli hyvää ja helppo valmistaa. Maistui hyvin koko perheelle 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous