18.4.2017

Kasvislasagne

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasvislasagne on mehevä ja maukas ilman valkokastikettakin.

Ainekset

2 paprikaa
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 dl tuoretta, hienonnettua oreganoa ja rosmariinia
2 prk (800 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
100 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Pese kasvikset ja paloittele ne.

2. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistin- tai wokkipannussa. Lisää ensin sipulit, kuullota hetki ja lisää sitten loput kasvikset. Paista kasviksia muutama minuutti.

3. Lisää sitten yrtit, tomaattimurska, hunaja, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Kokoa kastikkeesta, lasagnelevyistä ja raastetusta parmesaanista 3–4 kerrosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Lisää meheviä kasvislasagneja:

tomaatti-mascarponelasagne

Tomaatti-mozzarellalasagne

kasvislasagen

Kasvislasagne

Punajuurilasagne

Punajuurilasagne

Kotiliesi.fi: Kasvis-vuohenjuustolasagne

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi